Teemajutut 2010

Nro 1 / 2010: Trendit, ravitsemus & ruokakulttuuri


22 Suomalainen ruokakulttuuri on salonkikelpoista
26 Maatalouden ja elintarviketeollisuuden yhteys vahvistuu
28 Ennakoinnilla katse tulevaisuuteen








Nro 2 / 2010: Valmistus- ja lisäaineet

3 Ruokamarkkinat murroksessa?
6 Suomella on velvollisuus oman ruuan tuotantoon
16 Kotimaisen raaka-ainetuotannon tulevaisuus vaakalaudalla?



26 Lammastalouden tavoitteena tuotannon tuplaaminen

31 Marja-alalla tarvitaan kaikkien ponnistuksia
32 Terveys ja hemmottelu makeismarkkinoiden johtavia teemoja


40 Viisailla markkinointikeinoilla potkua elintarvikemyyntiin

48 Liikunta ja terveellinen ruokavalio torjuvat tehokkaasti diabetesta
50 Rukiista on moneksi

Nro 3 / 2010: Hygienia & riskinhallinta

KE 3/2010, s. 3 Luonnonvoimien armoilla


KE 3/2010, s. 12 Turkey has many efforts to develop food safety issues






KE 3/2010, s. 24 Kemialliset vaarat huomioitiin elintarviketurvallisuusselonteossa








KE 3/2010, s. 36 Elintarvikevalvonta muuttuu riskiperusteisemmaksi
KE 3/2010, s. 38 Kaupan asema elintarvikeketjussa vahvistuu edelleen


Nro 4 / 2010: FoodTec -messunumero





KE 4/2010, s. 12 Onko Eurooppa liian vanha uudistumaan?

KE 4/2010, s. 16 Suomen elintarvikevienti haparoi, Ruotsi vahvassa kasvussa
KE 4/2010, s. 32 Modernization process in Romania and Bulgaria brings many new business opportunities



KE 4/2010, s. 26 Vientiponnistuksia Saksan luomumarkkinoille
KE 4/2010, s. 28 HEALTHGRAIN -projekti synnytti vilja-alan verkoston


KE 4/2010, s. 34 Entsyymit lihateollisuudessa







KE 4/2010, s. 54 Eri tuoteominaisuuksista kertovat merkit mahdollistavat nopeat, tietoperusteiset valinnat




KE 4/2010, s. 68 Moni asia on toisin tulevaisuuden elintarviketehtaassa

Nro 5 / 2010: Kylmätekniikka



KE 5/2010, s. 40: Lihan kulutus on palannut kasvu-uralle




KE 5/2010, s. 8: Riistankasvatuksen suosio kasvaa Pohjois-Karjalassa






KE 5/2010, s. 46: Probioottikombinaatiot tasapainottavat suolen toimintaa

KE 5/2010, s. 38: Uuden pohjoismaisen ruokavalion peruspilarit esiin


Nro 6 / 2010: Koulutus, tutkimus, tuotekehitys & johtaminen


KE 6/2010, s. 22: Lupa toimia eri tavalla
KE 6/2010, Maailma Mausteilla, s. 12: Elintarviketutkijan vaatimuksia 2050-luvun markkinoiden ennustamiseen
KE 6/2010, s. 30: Baltic Food Academy tarjoaa yrityksille verkkokoulutusta
KE 6/2010, s. 34: Elintarvikealan tutkijat opiskelivat kaupallistamista
KE 6/2010, s. 38: Kauran komponenteilla emulsioita mikrokapselointia varten










KE 6/2010, s. 38: Viljan hinnannousu ei nosta ruuan hintaa taivaisiin