Teemajutut 2009

Nro 1 / 2009: Laboratorio, jäljitettävyys & tuotekehitys


20 Yhdysvaltojen elintarvikevirasto avasi kolme toimipaikkaa Kiinassa


26 Eurofins rantautui Raisioon
28 Elintarvikevalvonta on yhdenmukaistunut EU:ssa

32 Validointiopas tulossa elintarvikelaboratorioille ja kliinisille laboratorioille

Nro 2 / 2009: Valmistus- ja lisäaineet

6 Kolumni
8 Puheenvuoro
20 Kehityksen vuosikymmen - Elintarvikebiotekniikka kohtaa ravitsemuksen

26 Raaka-aineketjun hallinta nyt avainasemassa
28 Kumppanuus korostuu raaka-ainehankinnoissa

30 Elintarvikkeiden omavaraisuus on monitahoinen asia


36 Supermarjoja onnistuneella markkinastrategialla



46 Elintarvikeparanteita koskevat asetukset uudistuivat

Nro 3 / 2009: Hygienia ja turvallisuus

10 PCR-sovellukset elintarvikediagnostiikassa



22 Leena Luoto ehdottaa: Elintarvikkeiden kuljettajille oma tutkinto
24 Elinkeinokalatalouden yrityspalvelu tarjoaa apua kalayrityksille


30 Nymanin veljekset tuottavat luomusianlihaa
32 Yhteishankkeella parempaa laatua porkkanalle



38 Ohjaavatko geenit hajuaistimuksiamme?
43 Nanoteknologiaa lautaselle

Nro 4 / 2009: Pakkaukset & logistiikka


12 Elintarvikepakkaaminen muuttuu kovaa vauhtia



22 Suojakaasutuotteilla laatuhaasteita jakeluketjussa



28 Elintarvikealalle tarvitaan uusia kuljetusammattilaisia




Nro 5 / 2009: Kehittyvä Elintarvike -lehti 20 vuotta & Ammattikeittiöt







Nro 6 / 2009: Koneet, prosessilaitteet, vesi & energia

3 Kotimaista energiaa elintarviketeollisuudelle
6 Maku ja hygienia vastakkain

18 Uusia energiaratkaisuja
20 Neuvonnalla vauhtia energiatehokkuuden parantamiseen

28 Makkaralle pian kuori kemiallisen reaktion kautta

32 Tuorekasvisten prosessoinnin haasteista
34 Pk-yritykset satsaavat koneisiin ja laitteisiin
26 Hygieniapinnoitteilla turvallisuutta elintarvikeprosesseihin