Teemajutut 2008

Nro 1 / 2008: Ammattikeittiöt ja teollisuus kumppaneina

14 Suomen ravintolakartta 2015









36 Yhteinen ohjeistus helpottamaan julkisten toimijoiden elintarvikehankintoja
38 Pietarin ravintola-ala toivoo elintarvikeketjun modernisoitumista



Nro 2 / 2008: Ekotehokas liiketoiminta ? energia ja vesi haasteena





24 Ekologinen ajattelu alkaa muuttua teoiksi







38 St1 Biofuels Oy rakentaa Suomeen uusia bioetanolitehtaita vauhdilla
40 Energiakustannusten hallintaa elintarvikeketjussa
42 Energiaa kuluu tarpeettomasti jokaisessa tuotantolaitoksessa


Nro 3 / 2008: Terveys ja ravitsemus tuotekehityksen ajureina




28 Suomalaiset gluteenittomat tuotteet Britannian free from -tuotemarkkinoille
30 Terveellisen ravitsemuksen trendit 2008
32 Japani kasvattaa osuuttaan suomalaisten marjojen ja marjatuotteiden vientimaana




42 Terveellisen makumaailman haasteet

45 Tutkija toivoo: Marjojen tuotekehitykseen rohkea ote
46 Tutkittuja tuotteita painonhallinnan tueksi
48 Maidolla on monia mahdollisuuksia


Nro 4 / 2008: Laatu, hygyenia ja vastuullisuus kilpailuvaltteina







26 Puhdastilat kiinnostavat elintarviketeollisuutta


32 Muotoilu parantaa hygieniaa

38 Elintarvikeketju viimeistelee vastuullisuuden mittareita


44 Hiilidioksidimittari elintarvikealan Linux?



Nro 5 / 2008: Lähiruoka ja kansainvälistyminen erikoistumisen mahdollisuuksina



26 Kuluttajat toimivat eri tavoin eri maissa








45 Pakkaus on elintarvikkeen oleellinen osa Verkostoidu Futupackissa pakkausalan huipulle

Nro 6 / 2008: Koulutus ja tutkimus työhyvinvoinnin ja kaupallistamisen edistäjinä







24 Tulevaisuuden johtaja on ihmisten johtaja

28 Ratkaisuja arjen ongelmiin monikulttuurisessa koulussa PUHUMALLA PARAS


36 Elintarviketalouden PD-ohjelma vahvistaa osaamista