Teemajutut 2007

Nro 1 / 2007: Ravitsetmus & ruokakulttuuri


28 Minne menet suomalainen ruokakulttuuri?













Nro 2 / 2007: ETS:n 60-vuotisjuhlanumero








40 Sienten terveysvaikutuksia tutkitaan Pohjois-Karjalassa
42 Lihan kulutus kolminkertaistunut 60 vuodessa





52 Elintarvikekemian professorin virka Turun yliopistoon 25 vuotta sitten
53 Kuinka makkararasta tuli salonkikelpoinen
54 A.I. Virtasen laboratorion kautta lihantutkimuksen huipulle


57 Elintarvikkeita analysoidaan tulevaisuudessakin


60 Tehokkaita prosesseja tarvitaan

Nro 3 / 2007: Riskinhallinta & valvonta






34 Laadukasta ja valvottua broilerin- ja kalkkunanlihaa



40 Kemikaalien saannin arviointi haasteellista


43 Hygieniariskin arviointi-mallin uusi versio valmistunut





Nro 4 / 2007: FoodTec -messunumero

22 Kokkikartanon perustaja Esa Heikkinen kehottaa:SATSATKAA LAATUUN!



29 Laadunvarmistus alkaa raaka-aineista
30 Reseptioptimointi alentaa kustannuksia
32 Kasvisala teollistuu

36 Paineistetut fluiditeknologiat monipuolistuvat elintarviketeollisuudessa


42 Kala-ateria kypsyy nopeasti ja helposti alumiinirasiassa

46 Nanoteknologiasta tulevaisuuden kilpailuetu elintarvikesektorille?



56 Jo 70 vuotta pakkauksia Kauttualta

Nro 5 / 2007: Tutkimus, tuotekehitys & kaupallistaminen






30 Maustetutkimuksen sivutuotteena syntynyt rasvaseos maailmanmarkkinoilla
32 Miksi globaali kasvu on niin suuri haaste uudelle suomalaiselle liiketoiminnalle?



38 StratMark -hankkeella potkua liiketoimintaan






Nro 6 / 2007: Pakkaukset & logistiikka

16 Atria integroi logistiikka-automaation ja toiminnanohjauksen


21 World Food Prize 2007 professori Philip E. Nelsonille


25 Pakkausalan arvoketju kaipaa ravistelua
26 Rehellinen ja yksinkertainen pakkaus puhuttaa
28 Jakelureitin vaarojen tuntemuksella parempia pakkauksia


32 Biohajoavat pakkausmateriaalit ovat jo markkinoilla

36 Muovattava kartonki uudenlaisiin pakkausratkaisuihin