Teemajutut 2006

Nro 1 / 2006: Koneet, laitteet ja tehdaspalvelu


8 Suunnittelu elintarviketeollisuuden investoinneissa vaihtelee toimialoittain
10 Kiinalaiset investoivat koneisiin ja laitteisiin











Nro 2 / 2006: Ravitsemus









22 Sodexho kaipaa teollisuudelta muunneltavia ruokatuotteita


28 Tieto ja taitava tekniikka tukevat kuluttajan ruoanvalintaa
30 Ravitsemuksen alueella monta toimijaa

Nro 3 / 2006: Hygienia, laboratoriotekniikat & analytiikka






14 Lintuinfluenssaan on varauduttu huolellisesti
16 Elintarviketurvattomuutta Aasiasta







30 Suomenkielinen, kansallinen standardi SFS-EN ISO 22 000 julkaistiin huhtikuussa

32 Elintarviketeollisuuden omavalvontaohjeet valmistuivat





40 Tuotteen veden aktiivisuuden tunteminen auttaa riskinarvioinnissa
42 UV-lamppu helpottaa elintarvike-teollisuuden hygieniavalvontaa


Nro 4 / 2006: Uudet teknologiat & valmistus- ja lisäaineet

16 Ilmastonmuutos vaikuttaa elintarviketuotantoon




26 Uudet ja vanhat luontaiset makeutusaineet ja sokerit

30 Hernetempe on lupaava raaka-aine
32 Sukraloosi soveltuu monenlaisiin tuotteisiin
33 Uusi ristisilloittava entsyymi maito- ja lihasovellutuksiin





42 Ajankohtaisasiaa suolasta


Nro 5 / 2006: Pakkaukset & logistiikka


28 Tieto- ja tavaravirta hallintaan samanaikaisesti




38 Pakkauksella kilpailuetua




46 Sustainpack on edennyt demovaiheeseen



Nro 6 / 2006: Koulutus & tutkimus

22 Helsingin yliopiston elintarviketutkimus maailman vaikuttavinta

25 Mentoroinnin suosio kasvaa kovaa vauhtia



30 Bioenergiaosaamista bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoille
31 Erikoisammattitutkinnoissa on valinnan varaa

34 Elintarvikealan PD-ohjelma uudistui