Teemajutut 2005

Nro 1 / 2005: Hygienia ja turvallisuus

6 Elintarvikevalvonta kohdistuu toimintojen riskeihin
8 Elintarvikevalvonnan maksullisuus laajenee



14 ISO 22?000 yleistyy nopeasti elintarvikeketjussa
16 Hygieniaosaamisen osoittanut 275 000 elintarvikeammattilaista


22 Mikrobit pelaavat elintarvikkeissa loputonta risti-nollaa
24 Kalankasvattamojen vedet saastuvat listerialla valumavesien kautta

28 Ravinto Suomen kemikaaliohjelmassa
30 Muuntogeeninen ruoka ja allergiat
31 Geenitekniikka puhuttaa




38 BSE -taudinaiheuttaja Suomeen 1980-luvulla

Nro 2 / 2005: Tuotantotekniikka

8 Energiaomavarainen elintarviketehdas?




22 Elintarviketuotannon sivuvirroista selvitys Pohjois-Savossa



30 Muutostrendit valmisruoka- ja lihajaloste-teollisuudessa

34 Robottibaarimikko ja robottibarista palvelevat asiakkaita

38 Elintarviketeollisuuden voiteluaineilla monia vaatimuksia







Nro 3 / 2005: Koulutus, suunnittelu ja konsultointi



8 Arvoa asiakkuuksista
9 Englanninkielinen maisteriohjelma elintarviketieteisiin?

12 Ylempi ammattikorkeakoulututkinto vakinaistumassa




21 Koulutus muutoksen tukena

24 Digitaalinen oppimateriaali elintarvikealan opetuksen tukena
25 Varsinaissuomalaisia elintarvikkeita Saksaan





32 YritysTreeni kumppanuutta asiakkaan kanssa

Nro 4 / 2005: Pakkaukset ja logistiikka

6 Pakkauksen ja tuotteen yhteispeli ratkaisee


12 Suomen Pakkausyhdistyksen johtaja vaihtui
14 Tulevaisuuden pakkaus voi puhua
16 Pakkausten pinnassa mediapotentiaalia
17 Kuluttajille ruokaa ja tietoa verkosta
18 Paperiton tiedonsiirto ui logistiikkaketjuun


24 Logistiikkakustannuksista 60 prosenttia syntyy kaupassa
25 Uusista pakkaus-ratkaisuista apua valon haitallisiin vaikutuksiin


29 Kulkeeko pk-yrityksen tuote?

Nro 5 / 2005: Valmistus- ja lisäaineet









Nro 6 / 2005: Terveys ja tuotekehitys

5 Miten terveellisyys pakataan?
6 Suomesta sorvataan terveellisen ravitsemuksen mallimaata
8 Terveysvaikutteisten elintarvikkeiden markkinat kasvavat
12 Terveyserot uhkaavat kasvaa
14 Ravitsemushoidon terveys- taloudellinen arviointi kannattaa
16 Yrityskuva rakentuu tarinoilla
18 Nuorten maailmaa ei kannata apinoida
20 Tuotekehitys ja markkinointi valmisruokien kasvun vetureina
22 Kivinen tie kotiruuan korvaamiseksi
24 Teknologiaohjelma elintarvikekehityksen moottorina

28 Liharuoat monipuolista ravintoa
29 Maidonmakuista painonhallintaa



36 Kontaminaatioriskit voivat olla jopa hengenvaarallisia