Teemajutut 2003

Nro 1 / 2003: Elintarvikevalvonta & hygienia

8 Elintarvikevalvonnalla on monta kokkia USA:ssa




14 Luomuelintarvikkeiden valvonta

16 Valvottuja alkoholijuomia

18 Laatutuotannon ohjeita elintarvikealalle
20 Hygila-projekti parantaa laitehygieniaa

24 Haitallisten mikrobien torjunta onnistuu fysikaalisin keinoin


Nro 2 / 2003: ELKO 2003 -messunumero: Tuotanto- tekniikka, raaka-aineet & pakkaaminen osaamiskeskuksena


8 Riskienhallinta osaksi johtamista

16 Hampurilaisketju asettaa tiukat laatuvaatimukset tavarantoimittajilleen
18 Lastenruokien raaka-aineet valitaan huolella
22 Kotimaisuus valttia lastenruuissa
24 Lihavalmisteiden teko ruoka-allergisille vaatii huolellisuutta
27 Mallasohralla korkeat laatuvaatimukset

30 Tutkittu ja terveellinen kaura
32 Uusi teknologia mahdollisti uuden maitotuotteen
34 Aurinkolehto palkittiin koivunmahlan tuotantoteknologiasta

38 Uusia keinoja siipikarjan laadunarviointiin
40 Optiset mittaukset nopeita ja tarkkoja






Nro 3 / 2003: Ruokakulttuurit & Trendit


8 Kaupan valta kasvaa elintarvikeketjussa
10 Elintarvikealalla tilaa hyville tuote- ja palveluideoille

13 Etnisten ruokien markkinat kasvavat vauhdilla


18 Luomutuotanto kasvanut EU-maissa

22 Ruokakulttuurimatkat tuovat uutta imua maakuntiin


26 Pohjois-Savossa ELO toimii kerrostuneina verkostoina


Nro 4 / 2003: Ravitsemus


7 Hyvinvointiravitsemus ja ruokanautinto
8 USA:ssa panostetaan terveysruokiin ja pienempiin pakkauksiin
8 Suurimmat terveysriskit?
12 Miksi suomalaiset lihovat?
14 Lihavuuden polttavimmat terveysriskit



20 Sukupuoli vaikuttaa rasvakudoksen aineenvaihduntaan
21 Maito, kalsium ja painonhallinta
22 Suomalaisten rasvansaanti ja koostumustiedon mahdollisuudet


26 Tyrni luonnon oma monivitamiinivalmiste
28 Allergia- ja Astmaliiton vuoden teemana ruoka-allergia

Nro 5 / 2003: Tuoteturvallisuus




9 Elintarviketerrorismi varteenotettava uhka
10 A great deal of effort goes into good, healthy, safe food

14 Tuoteturvallisuutta kiinalaisittain
16 Elintarvikealan tuotevastuuriskit



Nro 6 / 2003: Elintarvikelogistiikka




12 Laatu ja hygienia kansallinen kunnia-asia

16 Miten logistiikkakeskus toimii?

19 Vaasan & Vaasan alihankkijoillakin hygieniaosaamistodistus

22 Sujuva logistiikka ratkaisee pk-yrityksen menestyksen
24 Pienten juustoloiden ongelmat markkinoinnissa ja logistiikassa