Teemajutut 2001

Nro 1 / 2001: Johtaminen ja yrittäjyys


8 Johtamistaidot kohentuneet

11 Elintarvikealan pk-yritysten tuotteet kiinnostavat kuluttajia










Nro 2 / 2001: Elintarviketutkimus


10 Suomalainen tutkimus tasokasta
11 Biotekniikan rahoitus puntarissa




24 Diminicol pikavauhtia ideasta liiketoimintaan
26 Reseptien ja prosessien optimoinnilla kannattavuutta ja tuoteturvallisuutta

Nro 3 / 2001: Elintarvikehygienia, analytiikka, turvallisuus

6 Suomi voi nousta elintarvikealan laatujohtajaksi Euroopassa
8 Elintarvikeriskien suhteuttaminen vaativaa
10 Tuoteturvallisuus vaatii kokonaisvaltaista laadunhallintaa
12 Kriisivalmius osa turvallisuusjohtamista

16 Valmisruokateollisuus valppaana yhteistuumin



22 Tutkimusta puhtaasti hygienian puolesta



27 Laatukoulutus parantaa maatilan toimintaa


Nro 4 / 2001: Pakkausteknologia & logistiikka


8 yritykset erottuvat pakkauksillaan
10 Pakkausten digitaalinen vallankumous on alkanut
12 Kartonkipakkauksille vihdoin eurooppalaiset suositukset
14 Pakkausvahingot maksavat paljon
16 Pakkausalan koulutusta saa kotimaassa ja ulkomailla
18 Logistiikkahanke kokosi markkinatietoja suomalaisyrityksille
19 Kuljetusketjujen oma klusterihanke
20 Uusi pakkauslinja tehosti Mykora Oy:n toimintaa







Nro 5 / 2001: Valmistus- ja lisäaineet




12 Lupaavat kasviestrogeenit
14 Lihavalmisteiden suolapitoisuuden alentaminen onnistuu

18 Kolmenlaisia erikoismakeuttajia





28 Helsinki Catering valitsee aterioiden valmistusaineet huolella

Nro 6 / 2001: Kuluttaja & elintarvikemarkkinat


6 Suomessa ei arvosteta kotimarkkinoita
8 Muuttuvat ruokailutottumukset heijastuvat ruokavalioihin
10 Pohjoismaiden kuluttajat suhtautuvat varauksella gm-ruokaan