KE 4/2013, s. 46: Sopimuspakkaamisella on tulevaisuutta

Elintarvikkeiden sopimuspakkaamisen näkymät ovat kohtalaisen hyvät, Oy Pack Company Ab:n toimitusjohtaja Mika Santanen arvioi.

? Monet elintarvikesektorilla toimivat tuottavat kiihtyvään tahtiin uusia tuotteita markkinoille, eikä aina ole järkevää investoida kalliisiin pakkauslinjoihin. Toimiva ja kustannustehokas vaihtoehto on pakkauttaa tuotteita, Santanen tarkentaa.

Laihian Mallas -konserniin kuuluva Pack Company ja sen sisaryritys Novelpack Oy jalostavat ja pakkaavat kuivia elintarvikkeita 0,2 grammasta tuhanteen kiloon asti. Tuotteita pakataan rahtipakkausperiaatteella muun muassa erilaisiin pusseihin, purkkeihin, laatikoihin, säkkeihin ja stickeihin.

? Meillä on tarjota laaja skaala erilaisia konelinjoja sekä pakkaustyyppejä asiakkaille. Lisäksi voimme ostaa, varastoida ja hallinnoida pakkausmateriaalit asiakkaan puolesta, mikä helpottaa asiakkaiden pakkausprosessin hallintaa. Näkisin, että tämäntyyppiselle toiminnalle on tilausta tulevaisuudessakin, Mika Santanen sanoo.

Hän toivoo, että Suomessa syödään kotimaista ruokaa nyt ja jatkossa, jotta ala voi työllistää suomalaisia.

? Kaiken kaikkiaan uskoisin näkymien olevan kohtalaisen hyvät, hän summaa.
Mika Santanen on työskennellyt nykyisessä tehtävässään kolmisen vuotta. Tänä aikana tuotevariaatioita on tullut jatkuvasti lisää. Toinen selkeä muutos on ollut se, että pakkausmateriaalivalinnoissa on haettu ekologisuutta.

Yrityksen asiakkaat ovat pieniä ja isompiakin elintarviketeollisuusyrityksiä pääosin Suomesta.

? Viennin osuus on tällä hetkellä muutama prosentti liikevaihdosta, joka on pysynyt suhteellisen vakaana 2000-luvulla, Santanen kertoo.

Hänen mukaansa sopimuspakkaaja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman kattavan kokonaisuuden.

? Muun muassa annamme konsultaatiota pakkauksen ja/tai pakkausmateriaalin valinnoissa, ostamme ja varastoimme pakkausmateriaalit asiakkaan puolesta ja jalostamme tuotteen sekoittamalla, murskaamalla tai seulomalla.

Pirjo Huhtakangas