KE 6/2018, teema, Maailman paras koulutusinnovaatio vientiin

KE 6/2018, teemaa

Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkitusta Yrityskylän konseptista on jalostettu vientituote Me & MyCity. Konseptia myy EduTAT Oy koulutusvientiyhtiö, joka tarjoaa Taloudellisessa tiedotustoimisto TATissa kehitettyjä pedagogisia ratkaisuja erityisesti talous ja työelämäosaamisen opetukseen.
EduTATin ensimmäinen asiakas on kiinalainen EE City, jolle on myyty Me & MyCity -konseptin käyttöoikeus viideksi vuodeksi. Pekingiin perustetaan kiinalainen versio suomalaisesta Yrityskylästä ensi vuoden alussa. Konseptia on jo testattu Kiinassa pienemmällä pilotilla.
? Maailmalla on kova pula toimivista koulutuskonsepteista, joilla voidaan tukea käytännönläheisesti ja hauskalla tavalla lasten ja nuorten yrittäjyyttä, työelämätaitoja sekä talouden ja yhteiskunnan perusymmärrystä, EduTATin toimitusjohtaja Mikko Hakala tiivistää.

Suomessa Yrityskylä kahdeksalla alueella
Suomessa Yrityskylä tavoittaa vuosittain 75 prosenttia (45 000) kuudesluokkalaisista ja 40 prosenttia (25 000) yhdeksäsluokkalaista. Oppilaat osallistuvat Yrityskylän toimintaan kahdeksalla alueella, joita ovat Espoo, Helsinki-Vantaa, Itä-Suomi (Kuopio), Kaakkois-Suomi (Lappeenranta ja Lahti), Pirkanmaa (Tampere), Pohjanmaa (Vaasa ja Seinäjoki), Pohjois-Pohjanmaa (Oulu) ja Varsinais-Suomi (Turku).
Yrityskylän rahoituksesta vastaavat pääsoin opetus- ja kulttuuriministeriö, kunnat ja kaupungit, säätiöt ja kumppaniyritykset.
Yrityskylä on kouluopetuksen tueksi kehitetty opintokokonaisuuden, jossa oppilaat saavat myönteisen ja käytännönläheisen kokemuksen työelämästä ja kansalaisen roolista yhteiskunnassa. Oppilaat kirjoittavat koulussa muun muassa työhakemuksen ja käyvät työhaastattelussa.
Yrityskylä-oppimisympäristössä oppilaat tekevät työtä, ansaitsevat palkkaa ja maksavat siitä veronsa sekä opettelevat hallitsemaan rahankäyttöään ja kulutustaan. Pienoiskaupungiksi rakennettu oppimisympäristö kannustaa aktiivisuuteen.
Yrityskylä Yläkoulussa yhdeksäsluokkalaiset johtavat kilpaa yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotteita asiakkaille ja johtavat yritystä kuvitteellisen vuoden ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan.

*******************************
Palkittu koulutuskeksintö

Yrityskylä voitti vuonna 2014 World Innovation Summit for Education (WISE) -kilpailun maailman parhaana koulutusinnovaationa. Maailmanlaajuinen WISE Awards palkitsee vuosittain innovatiivisia, yhteiskuntaan myönteisesti vaikuttavia koulutushankkeita.
Euroopan komissio on palkinnut Yrityskylän vuonna 2013 yrittäjämäisen ajattelun edistämisestä, ja kansainvälinen koulutusalan järjestö International Partnership Network (IPN) on valinnut Yrityskylän parhaaksi innovatiiviseksi kumppanuushankkeeksi maailmassa vuonna 2016.

Lisätietoja:
edutat.fi
yrityskyla.fi