18 Elintarvikeylioppilailla Mentor-klubi

Luennoilla ei kaikkea opeteta eikä omaksuta, ja usein käsitys työelämän vaatimista taidoista ja tiedoista jaa vähintäänkin hataraksi. Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi antaa täsmälääkityksen mm. tähän ongelmaan!

Ajatus mentoroinnista on lähtöisin Kreikan mytologiasta. Mentor oli Odysseuksen ystävä, jota Odysseus pyysi sotaan lähtiessään poikansa kasvattajaksi ja opettajaksi. Mentoroinnin taustalta löytyy ajatus siitä, että kokeneempi henkilö (mentor) keskustelee nuoremman henkilön (mentoroitava, aktori) kanssa ja opastaa häntä työuraan liittyvissä asioissa.
Opiskeluun liittyvässä mentoroinnissa mentor on jo useamman vuoden työelämässä ollut, kokenut henkilö, joka jakaa oppimiaan tietoja ja taitoja tulevalle alan ammattilaiselle. Mentoroinnin tavoitteena on työelämään tutustuminen.
Toiminnassa painotetaan tulevaisuuden näkymiä ja kehitysmahdollisuuksia. Mentor toimii opastajana ja keskustelukumppanina ja tarjoaa mentoroitavalle vaihtoehtoisia ratkaisumalleja. Mentoroitava hyödyntää mentorin kokemusta oman uransa kehittämisessä.

Klubi-ilta pari kertaa vuodessa

Aktiivisia mentor-suhteita Viikissä on tällä hetkellä noin 20. Elintarvikeylioppilaiden Mentor-klubi käynnistää uusia mentor-suhteita ja järjestää klubi-iltoja. Pari kertaa vuodessa järjestettävissä klubi-illoissa voivat mentor-parit, muut opiskelijat, elintarviketeollisuuden ja kaupan edustajat, tutkijat ja yliopiston henkilökunta tavata toisiaan ja keskustella ajankohtaisista asioista.
Klubi-illat ovat hieno ja rento tapa kartuttaa tietämystään elintarvikemaailmasta, tavata tuttuja ja luoda todella hyödyllisiä suhteita.
Kaikki Mentor-klubista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan! Klubilla on www-sivut (www.helsinki.fi/jarj/mentor), joilta voi lukea lisää klubista, mentoroinnista, mentorointi-kokemuksista jne.
Vastaamme riemumielin mihin tahansa klubin toimintaan liittyviin kysymyksiin!

Ville Karkiainen
Mentor-klubin puheenjohtaja
ville.karkiainen (at) helsinki.fi